Tüpraş 2050’de karbon nötr hedefiyle stratejik dönüşüm yolculuğunu başlattı.İSTANBUL (İGFA) - 60 yıldır Türkiye enerji sektörünün öncüsü konumundaki Tüpraş’ın, geleceğinin enerjisini üretme hedefiyle oluşturduğu stratejik dönüşüm planı, şirketin Mecidiyeköy’deki yeni Genel Müdürlük binasında hibrit olarak gerçekleştirildi. 

Stratejik Dönüşüm Planı dâhilinde Tüpraş, sürdürülebilirlik anlayışını destekleyen yeni alanlara yatırım yaparak, ülkemizde enerji sektörünün dönüşümüne liderlik etmek için mevcut varlıklarını sürdürülebilir kârlı büyüme yaklaşımıyla yönetmeyi planladı. 

Yeni plan kapsamında Tüpraş dönüşüm için gereken kaynağı mevcut faaliyetlerine yönelik verimlilik ve katma değerli ürün yatırımlarından sağlamayı planlıyor. Şirket ilk dönemde, yeni enerji yatırımlarının ağırlıklı kısmını ise yeşil hidrojen üretimiyle entegre bir iş modeli kurmak için ihtiyaç duyduğu sıfır karbonlu elektrik tesislerine ayırmayı hedefliyor.

Tüpraş Genel Müdürü İbrahim Yelmenoğlu, küresel İklim krizinin tüm dünyanın en önemli sorunu haline geldiğini vurguladı. Koç Holding’in başlattığı Karbon Dönüşüm Programı’nı hatırlatan Yelmenoğlu, iklim kriziyle mücadelede ve düşük karbon ekonomisine geçiş yolculuğunda ortaya konulan vizyon doğrultusunda ilerlediklerini ve bu yöndeki çalışmaları uzun süredir sürdürdüklerini belirtti.  Yelmenoğlu, yeşil dönüşümün nispeten yakın zamanda hız kazanmaya başladığını ve bunun da Tüpraş’ın hedeflerine ulaşmasında birçok fırsat sunduğunu söyledi.

Kaynak: igf