Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanlığı'na Fatih Rüştü Karakaş, fon kurulu üyeliğine ise Yunus Öksüzömer atandı.

TMSF Başkanlığı'na Fatih Rüştü Karakaş, fon kurulu üyeliğine ise Yunus Öksüzömer'in atanmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

YENİ BAŞKANIN BDDK VE TMSF GEÇMİŞİ VAR

1968 yılında Rize’de dünyaya gelen Fatin Rüştü Karakaş, Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü mezunu oldu. İstanbul Üniversitesi’nden Para ve Banka yüksek lisans derecesi alan Karakaş, 1992 yılında Teftiş Kurulu’nda Müfettiş Yardımcısı olarak göreve başladığı Şekerbank’ta 2013 yılı ocak ayına kadar çeşitli görevler üstlendi. Fatin Rüştü Karakaş, 2013 yılı ocak ayından Kasım ayına kadar Şekerbank TAŞ Personeli Munzam Sosyal Güvenlik ve Yardımlaşma Sandığı Vakfı’nda Genel Sekreter olarak görev yaptı ve Kasım 2013’te Şekerbank T.A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı. Bir süre Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunda (BDDK) Kurul Üyeliği yapan Fatin Rüştü Karakaş, 2019'da TMSF Kurul üyeliğine atanmıştı.

Kaynak: anka