Tesla CEO'su Elon Musk Bitcoin madenciliğinde artan fosil yakıt kullanımı nedeniyle şirketin ödemelerde Bitcoin kullanımına ara verdiğini açıkladı. Bu açıklama üzerine kripto para borsalarında kayıplar yüzde 20’leri aştı. Piyasa şokun ardından yeninde toparlanmaya başladı. 

Tesla CEO'su Elon Musk Bitcoin madenciliğinde artan fosil yakıt kullanımı nedeniyle şirketin ödemelerde Bitcoin kullanımına ara verdiğini açıkladı. Fosil yakıtların en kötü yakıt olduğunu vurgulayan Musk, Bitcoin yerine çevresel etkisi daha az kripto paralara odaklanacaklarını belirtti. Tesla, Bitcoin'in ödeme aracı olarak kullanılacağını duyurduğunda Bitcoin'de güçlü yükseliş yaşanmıştı. Musk, bununla birlikte Bitcoin satışı yapmayacaklarını da kaydetti.

Tesla'nın araç satışlarında Bitcoin kullanımını askıya aldığını açıklayan Musk, “Kripto para biriminin birçok düzeyde gelecek vaat eden bir fikir olduğuna inanıyoru,  ancak bunun çevre için büyük bir bedeli olamaz” dedi. Musk, Tesla'nın herhangi bir Bitcoin satmayacağını belirterek, madenciliği daha sürdürülebilir hale gelir gelmez bunu işlemler için kullanmayı planladıklarını aktardı.

Elon Musk, Bitcoin için harcanan enerjinin yüzde 1'inden daha azını kullanan diğer kripto para birimlerini de gözden geçirdiklerini belirtti.

Musk'ın konuya ilişkin paylaşımının ardından Bitcoin fiyatı 58 bin dolar seviyesinden 46 bin dolar bandına kadar gerilerken, halen 50 bin bandında bulunuyor.

 

Kaynak: anka