Sağlık Bakanlığı ile imzaladığı Kamu Özel İşbirliği (KÖİ) sözleşmeleri üzerinden, şehir hastanelerini inşa eden ve Adana, Yozgat, Elazığ, Bursa ile İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura şehir hastanelerini işleten Rönesans Holding, Rönesans İşletme Hizmetleri Danışmanlığı şirketini Danimarkalı ISS Facilities şirketine devretti.

Adana, Yozgat, Elazığ, Bursa ile İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura şehir hastanelerini işleten Rönesans Holding, bu alandan çekilme kararı almıştı. KÖİ sözleşmeleri üzerinden hastaneleri inşa eden grup, sağlık yatırımlarını işleten Rönesans İşletme Hizmetleri Danışmanlığı şirketini Danimarkalı ISS Facilities’e devretti.

Danimarka menşeli ISS şirketi, Türkiye’de temizlikten güvenliğe, geniş bir yelpazede hizmet sektöründe yer alıyor. Toplamda 9 bin 500 yatak kapasitesiyle Türkiye’nin en büyük sağlık işletmecisi olan Rönesans İşletme Hizmetleri Danışmanlığı’nın Danimarkalı ISS’ye satışının bedeli ise açıklanmadı. Türkiye’de 40 binden fazla çalışanı bulunan ISS, 1901 yılında bu yana 30’dan fazla ülkede faaliyet gösteriyor.

Rekabet Kurumu, bugün söz konusu devir işlemini onayladığını duyurdu. Yapılan açıklamada, şu bilgi verildi:

“Rönesans Sağlık Yatırım Anonim Şirketi ve Şam Yapı Anonim Şirketi elinde bulunan Rönesans İşletme Hizmetleri Danışmanlığı A.Ş. nezdindeki hisselerin yaklaşık yüzde 100’ünün ISS Tesis Yönetim Hizmetleri AŞ tarafından devralınması işlemine ilişkin olarak da Rekabet Kurulu 17.06.2021 tarih ve 21-31/401-203 sayı ile ilgili işleme izin vermiştir.”

Kaynak: anka