Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Anaç koyun ve keçi desteği kapsamında 713 milyon 515 milyon TL ödeme yapılacağını açıkladı. Bakan ayrıca denizleri kaplayan müsilajdan etkilenen balıkçılara da destek verileceğini duyurdu. 

Bakan Pakdemirli, destekleme ödemesiyle ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Pakdemirli, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Anaç koyun ve keçi desteği kapsamında 713 milyon 515 milyon lira destekleme ödemesi verilecek" bilgini paylaştı. Ayrıca Pakdemirli, müsilajdan etkilenen balıkçılara da destek verileceğini açıkladı.  

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, “Barajlar ve depolama tesisleriyel meteorolojik kuraklık tarımsal kuraklığa sebep vermemişti. Bu kez biraz verdi. Tüketicimiz vatandaşlarımız sıkıntı yaşamayacak. Tüm hazırlıklar yapıldı. Geçen yıl pandemiye girince ciddi bir hazırlığımız vardı. Fiyatlarla ilgili de tüm tedbirlerimizi aldık. 150 milyon lira ilave basınçlı su sistemlerine destek açıkladık. Tarım sigortaları da yüzde 70'den 80'e çıkardık. Ziraat Bankası ve tarım kredi borçları ertelendi.Anaç koyun ve keçi desteği kapsamında 201 bin 509 yetiştiricimize 713 milyon 515 milyon lira destekleme ödemesi verilecek” dedi.

MÜSİLAJDAN ETKİLENEN BALIKÇILARA DESTEK VERİLECEK

Bakan Pakdemirli, müsilajdan etkilenen balıkçılara destek verileceğini açıkladı. Pakdemirli, “Marmara’daki müsilaj, çok miktarda balıkçı ağının denizlerde kaybolmasına ya da denizden çıkarılamamasına neden oldu. Bu ağların çıkarılması için çalışma yürüteceğiz. Marmara’da küçük kıyı balıkçısına ödediğimiz destekleme miktarını 2 katına çıkardık” dedi.

Pakdemirli desteğin tekne boyutuna göre verileceğini açıkladı. Bakan destekle ilgili şu bilgileri paylaştı:

“Teknelerin büyüklüğüne göre 2 bin TL - 2 bin 900 TL arasında destek vereceğiz. Endüstriyel (büyük) balıkçılar için düşük faizli kredi ve borç erteleme çalışması yapıyoruz. Küçük pelajik balıkların koruma altına aldığımız üreme, beslenme, büyüme bölgelerini genişletmeyi planlıyoruz. Akademik çalışmalara göre, planktonlarla beslenen hamsi, çaça, istavrit gibi küçük pelajik balıklar, müsilajın oluşumuna neden olan planktonların azalmasını sağlayacak.”

 

 

Kaynak: anka