Türkiye’nin turizm merkezlerinden biri konumunda olan Muğla, 2021 yılında 774 milyon dolarlık ihracata imza attı. Muğla, 2022 yılında 1 milyar dolar ihracat hedefliyor.MUĞLA (İGFA) - Ege İhracatçı Birlikleri ve Dünya Gazetesi iş birliğinde, Bodrum Ticaret Odası ev sahipliğinde düzenlenen, “Ege İhracat Buluşmaları-Muğla” toplantısında Muğla ihracat şampiyonları ödüllerine kavuştu.

Ege İhracatçı Birlikleri 2021 yılında Türkiye’ye 555 milyon dolar döviz kazandıran Muğla’nın ilk 5 ihracatçısı için “Muğla İhracatının Yıldızları Ödül Töreni” düzenledi.
  SU ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜ İLK ÜÇE AMBARGO KOYDU

Su ürünleri ve hayvansal mamuller sektöründe Türkiye birinciliğini uzun yıllardır sürdüren Kılıç Holding şirketlerinden KLC Gıda Ürünleri İth. İhr. A.Ş. Muğla ihracat şampiyonu oldu.

Muğla’dan en çok ihracat yapan ikinci ve üçüncü firmalarda su ürünleri sektöründen çıktı. Gümüşdoğa Su Ürünleri Üretim İhracat ve İthalat A.Ş. Muğla’dan en fazla ihracat yapan ikinci firma olarak listeye adını yazdırırken, üçüncü basamakta Noordzee Su Ürün. İhr. San. ve Tic. A.Ş. yer buldu.

Muğla’nın ihracatına 2021 yılında 106 milyon dolarla en çok katkı sağlayan ikinci sektör konumundaki madencilik sektörü, 2021 yılında Muğla ihracat şampiyonları listesinde iki firma ile temsil edildi. Ermaş Madencilik Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş., Muğla’dan en fazla ihracat yapan dördüncü firma olurken, Mikroman Maden Sanayi ve Ticaret A.Ş. beşinci sıradan listeye girdi.
 
Bodrum Ticaret Odası’nda düzenlenen “Ege İhracat Buluşmaları-Muğla” toplantısının açılışında konuşan Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Muğla’nın Ege Bölgesi ile Akdeniz Bölgesi’ni birleştiren; turizm, tarım, madencilik ve ihracat kenti olduğunu vurguladı.

ESKİNAZİ: “MUĞLA’DAN 1 MİLYAR DOLAR İHRACAT BEKLİYORUZ”

Muğla’nın, 2020 yılında 585 milyon dolar olan ihracatını 2021 yılında yüzde 32’lik artışla 774 milyon dolara çıkardığı bilgisini veren Eskinazi, su ürünleri sektörünün 528 milyon dolarlık ihracatla Muğla'nın ihracatının yüzde 68’ini tek başına gerçekleştirdiğini belirterek, "Madencilik sektörümüz 106 milyon dolarlık ihracatla ikinci sektör olurken, yaş meyve sebze sektörümüz 44 milyon dolarlık ihracatla üçüncü sırada yer aldı. Muğla’mızın ihracattaki artış hızı 2022 yılında da devam ediyor. Muğla, 2022 yılının Ocak – Nisan döneminde yüzde 24’lük artışla ihracatını 220 milyon dolardan 272 milyon dolara çıkardı. Muğlalı ihracatçılarımızdan bu yıl 1 milyar dolar barajını geçmelerini bekliyoruz” diye konuştu. 

Kaynak: igf