Tarım ve hayvancılık alanında 60 yıla yakın bir süredir faaliyet gösteren ve pek çok ilklere imza atan Matlı Gıda Grubu, kadınların üretim sektöründeki gücünü ve pozitif etkisini, hayvancılık sektöründe de ortaya koymalarını sağlayacak bir projeyi hayata geçiriyor.BURSA (İGFA) - Matlı, temiz süt üretimi ve buzağı sağlığı ile ilgili yanlış uygulamaların önüne geçmek ve bilinçli hayvancılık çalışmalarını yaymak için  'Kadın Üreticileri Destekleme Platformu' oluşturdu.

Platform sayesinde kadın üretici ile omuz omuza projesinin yaratacağı pozitif etkinin kelebek etkisi ile dikkat çekici sonuçlar doğurması hedeflendi.

Sektördeki kadın üreticilerin temel ihtiyaçları ve beklentileri değerlendirildiğinde ortaya çıkan iki temel alan ve bu alanlardaki çalışmaların iyileştirilmesi için gerekli makine-teçhizatla birlikte doğru uygulamaların da yapılmasını sağlayacak bilgi platformu proje kapsamında oluşturulacağı kaydedildi.

Projenin, kadın üreticiler nezdinde yaratacağı verimli ve kazançlı hayvancılık sonuçlarının ölçülmesinin yanında sosyolojik açıdan da değerlendirilmesini sağlayacak çalışmalar eş zamanlı olarak yürütülecek.

Kaynak: igf