İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul'daki çiftçilere 3.5 milyon adet ücretsiz sebze fidesi dağıttı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul'daki çiftçilere ücretsiz sebze fidesi dağıttı. Toplam 3.5 milyon fide, köy meydanlarında üreticiyle buluşturuldu. Verilen fidelerle, tarımsal üretimde çiftçilerin maliyeti önemli ölçüde azaltılıyor. Aynı zamanda satılamayan ürünlerin, İBB tarafından hal fiyatları üzerinden alımı da garanti ediliyor.

İBB, ‘Sebze Üretim Seferberliği Projesi’ kapsamında, İstanbul’un köylerinde yaşayan çiftçilere ücretsiz fide dağıttı. Çatalca, Silivri, Şile, Arnavutköy, Beykoz, Eyüpsultan, Pendik, Sarıyer, Çekmeköy, Başakşehir ve Sancaktepe’ye bağlı köylerde dağıtılan milyonlarca fideden toplam 11 bin ton ürün alınması öngörülüyor.

Dağıtılan fideler, dekar başına köylülere bin liraya varan katkı sağlıyor. Böylece İstanbul genelinde dayanışmacı bir gıda ve tarım rejimi kurulması amaçlanıyor.

Dünya Çiftçiler Günü’nde” Toprak bizi besler, biz dayanışırız” ve ”Üretilen sebze ihtiyaç sahibi ailelerimizin sofralarına gelecek” ifadeleriyle sosyal medya hesaplarından proje hakkında bir paylaşım yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise şu bilgileri verdi:

”İBB olarak İstanbulluların sağlıklı gıdaya erişebilmesi ve aynı zamanda çiftçilikle uğraşan insanlarımıza bir katkı sunabilmek adına bir destek projesi başlattık. İsmine ‘Sebze Üretim Seferberliği Projesi’ dedik. Bu kapsamda Silivri’den Çatalca’ya Beykoz’a, Şile’ye varıncaya kadar çiftçilerimize 3,5 milyon fide dağıtıyoruz.”

 

 

Kaynak: anka