60’a yakın ülkeye ürünlerini ulaştırarak Türkiye’deki pazar payını yüzde 50’ye, Avrupa’daki pazar payını da yüzde 25 seviyesine çıkaran Yorglass’ın CEO’su Semavi Yorgancılar, tüm fabrikalarında her üç saniyede bir cam ürettiklerini söyledi.İSTANBUL (İGFA) - Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde yer alan ve Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin 1000 ihracat şampiyonunu açıkladığı listede de ilk 500’de bulunan Yorglass, 2021 yılını etkin faaliyetlerle tamamladı. Gelecek hedeflerini daha iyi bir dünya için sürdürülebilirlik çalışmalarına ağırlık vermek ve beyaz eşya camı alanındaki yatırımlarını hızlandırmak olarak sıralayan şirket, pandemi koşullarında önemli yatırımlarda da bulundu.

Bolu, Çerkezköy, Eskişehir, İzmir ve iki de Manisa’da olmak üzere 6 üretim tesisine sahip olduklarını belirten Yorglass'ın CEO'su Semavi Yorgancılar, işini büyük bir tutkuyla yapan ve odaklanan bir ekiple yaptıklarını belirterek, 10 yılda beyaz eşya sektörüne sattıkları cam adedinin 250 milyonu geçtiğini anımsattı.

Ürünlerini 60’a yakın ülkeye ulaştırdıklarının bilgisini paylaşan Yorgancılar, Avrupa’daki pazar paylarının da yüzde 25 seviyesine çıktığını ifade ederek, çalışan sayısının iki katına ulaştığını ve tüm fabrikalarda her üç saniyede bir cam üretimi gerçekleştirdiklerini söyledi. "Uluslararası iş ortaklarımız için hayata geçirdiğimiz Çerkezköy beyaz eşya tesisimiz faaliyetlerini artırırken, Bolu ve Eskişehir işletmelerimiz de başarıyı katlıyor" diyen Yorgancılar, "Bunun en önemli göstergesi iş ortaklarımız tarafından Yılın Global Tedarikçisi seçilmemiz oldu. Ödül töreni de Çerkezköy beyaz eşya işletmemizde düzenlendi. Ayrıca yıl bitmeden dünyanın önde gelen vergi ve yönetim danışmanlığı firması Deloitte tarafından yapılan değerlendirmede 2021’in ‘En İyi Yönetilen Şirketler’ kategorisinde ödülün sahibi olduk. Tüm bunlar bizim için heyecan verici bir motivasyon kaynağı” diye konuştu.

Kaynak: igf