Güney Kore Turizm Organizasyonu İstanbul Ofisi Direktörü Soyoung Park, yılda 30 bine yakın Türk turist ağırladıklarını, pandemi sonrası bunu 60 bine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Güney Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu bünyesinde 2012’den bu yana faaliyet yürüten ofisin direktörü Soyoung Park, "Kore Turizm Organizasyonu İstanbul Ofisi olarak Türkiye ve Kore arasında turizm alanındaki ilişkileri artırmak için aralıksız şekilde çalışıyoruz. Bulunduğumuz bölgede, Türkiye, aralarında İsrail, Yunanistan, Bulgaristan, Romanya ve Hırvatistan gibi ülkelerin de yer aldığı toplam 20 ülkenin idari merkezi konumunda. Bölgenin merkez ofisinin İstanbul’da yer alması aslında iki ülke arasındaki özel bağın bir işareti. Çünkü Kore Savaşı sırasında Türk askerlerinin bizlere sağladığı destek; Koreliler için Türkiye’ye karşı farklı bir duygusal bağ oluşturdu ve bu bağ, bizler için çok önemli. İnsanlara en güzel deneyimleri yaşama imkanı sunan turizm aracılıyla ise bu tarihsel ve kültürel bağlarımızı daha da güçlendirmek istiyoruz” dedi.

Park, Güney Kore’nin her yıl Türkiye'ye ortalama 250 bin ziyaretçi gönderdiğini, 30 bin de ziyaretçi ağırladığını belirtirken, "Kore kültürünü Türkiye’ye daha fazla tanıtarak Türkiye’den çok daha fazla sayıda konuğu ülkemizde ağırlamayı istiyoruz. Pandemi sonrasında bu kapsamda Türkiye’den ilk etapta 60 bin turisti Kore’ye çekebilmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

VİZE MUAFİYETİ, GEÇİCİ OLARAK ASKIYA ALINDI

Türkiye'den Güney Kore'ye ziyaretlerde ilk 3 aya kadar vize muafiyeti anlaşması yapıldığını hatırlatan Park, şunları söyledi:

"COVID-19 salgınıyla mücadele stratejisini ‘hızlı ve ücretsiz test, kapsamlı izleme teknolojisi ve ciddi vakaların zorunlu izolasyonu’ temellerine oturtan Güney Kore, salgını 20 gün gibi kısa bir sürede kontrol altına almayı başardı. Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgını nedeniyle alınan tedbirler çerçevesinde vize muafiyeti 13 Nisan 2020 tarihinden itibaren geçici bir süreliğine askıya alındı. Ancak şunu önemle ifade etmek isteriz ki bu, pandemiyle mücadele kapsamında alınmış geçici bir uygulamadır ve salgının dünyada da hızını kaybetmesiyle birlikte normale dönecektir. Biz de KTO İstanbul Ofisi olarak, seyahat etmeyi özleyen ve bekleyen herkesi Kore’de ağırlamak için sabırsızlanıyoruz. Daha önce de olduğu gibi, pandemi sonrası için de Kore’nin tanıtımına yönelik çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Türkiye’den de tüm seyahat severleri tarih, doğa, kültür-sanat ve modern hayatın yeniliklerini bir arada sunan Kore’ye bekliyoruz.”

 

 

 

 

 

Kaynak: anka