Gebze KAISİAD geleneksel buluşmalarına konuk olan Ardahan Ticaret Odası, Gebze’deki Kars,-Ardahan ve Iğdırlı iş insanlarına bölgeye yatırım yapmaları çağrı yaptı.Özden DEMİRCİ / KOCAELİ (İGFA) - Ardahan Ticaret Odası öncülüğündeki heyet, merkezi Gebze’de bulunan Kars Ardahan ve Iğdırlı İşadamları Derneği'nin ev sahipliğinde kahvaltıda bir araya geldi.

KAISİAD Başkanı Meşaik Karakuş, "Ülkenin her karış toprağı bizim ama doğduğumuz yerleri de unutmamamız gerekiyor" diyerek, Kars, Ardahan ve Iğdırlı iş insanları olarak bu ülkeye hizmet etmeye çalıştıklarını söyledi. Karkuş, iş insanları olarak bölgede yapılan üretimleri de sürekli desteklenmesi gerektiğini belirtti.

ÇİLER: “GEBZE SİZİN EVİNİZ...”

Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler de, Ardahan’dan gelen misafirlere “Gebze sizin eviniz. Burada kendinizi evinizde gibi hissedebilirsiniz” diye seslendi. 10 OSB’de 105 bin 685 insan çalıştığını belirten Başkan Çiler, "Bugün 10 bin civarında nitelikli eleman ihtiyacımız var. Sadece Gebze’nin 260 bin seçmeni var. Türkiye’nin incisi olan İzmir’de 93, Gebze’de ise 106 ARGE merkezi var. Gebze olarak 72 ilin toplamından daha fazla vergi veriyoruz. Kars-Ardahan ve Sarıkamış bölgesini çok iyi biliyorum. Son yaşanan ekonomik gelişmeler karşısında iş dünyası asla ümitsiz olmamalı" diye konuştu. Çiler, iş dünyası olarak sorunun değil, çözümün birer parçası olunması gerektiğine dikkati çekti.

Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Demirci, Gebze'deki hemşehrileri ile bir arada olmaktan mutlu olduğunu söyledi. Bölgedeki iş insanlarını Ardahan’a yatırıma davet eden Demirci, bölgede yapılacak cazip yatırım alanları olduğuna dikkkati çekerek, "Artık iş yapmak istiyoruz" dedi.

Program sonunda ise; Ardahan KOSGEB İl Müdürü Ramazan Sivri, Serhat Kalkınma Ajansı Uzmanı Ahmet Köksoy, TKDK uzmanı Engin Cengiz ve Ardahan Üniversitesi Yapı İşleri Daire Başkanlığı'ndan Mimar Emrah Kanpolat bölgede yapılacak yatırımlarla ilgili işadamlarına sunumlar yaptılar ve cazip yatırım olanakları ile ilgili hibe ve teşviklerden bahsettiler.

Kaynak: igf