GAZİANTEP (İGFA)- Yeni tip Koronavirüs (COVID-19) sürecinde meydana gelen vaka oranlarını kontrol altına almak, salgınının insan sağlığına yönelik tehdidini en aza indirmek adına İçişleri Bakanlığı, yayınladığı genelge ile 17 günlük tam kapanma sürecine girdi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, sektör çalışanlarının ekonomik gücünü ve gelir-gider dengesini korumak için yaklaşık 3 hafta sürecek kapanmada hazırladığı sosyal destek programıyla esnafa ve çalışana 10 milyon TL’lik yardımda bulunacak.

Yaklaşık 12 senedir pazarcılık sektöründe çalışan Yunus Başaran, Büyükşehir Belediyesi’nin yapacağı ekonomik yardım paketini çok sevindirici bir durum olarak nitelendirdi. 15 senedir esnaflık mesleğini icra eden Mustafa Yılmaz ise henüz bir gün önce sosyal destek programından haberdar olduğunu belirterek, “Zor süreçlerden geçiyoruz. O nedenle Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in yapacağı ekonomik yardımı duyunca hepimiz çok sevindik” ifadelerini kullandı.

Sosyal destek programı çerçevesinde bayram öncesi seyyar satıcılara ayni ve nakdi yardımlarda bulunulacak. Pazarcıların mağduriyetini gidermek için hızlı bir sosyal çalışma planı yapılacak. Halı yıkamacıların bayram öncesi yaşayacağı mağduriyetin önüne geçilecek. Evlere temizliğe giden gündelikçi kadınlara yönelik sosyal destek sistemi devreye girecek. Düğün salonu çalışanlarına destek programı hazırlanacak ve çiçekçilerin ellerindeki ürünler alınarak Anneler Günü’nde annelere hediye edilecek.

Kaynak: igf