Merkez Bankası verilerine göre, Finansal Hizmetler Güven Endeksi, ocak ayında 0,2 puan azalarak 171,7 seviyesine geriledi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), ocak ayına ilişkin Finansal Hizmetler Anketi ve Finansal Hizmetler Güven Endeksi açıklandı.

Finansal sektörde faaliyet gösteren 157 kuruluşun yanıtlarının ağırlıklandırılıp toplulaştırılmasıyla elde edilen anket sonuçlarına göre, endeks ocakta 0,2 puan gerileyerek 171,7 seviyesine düştü.

Merkez Bankası verilerine göre, son 3 aydaki iş durumunun Finansal Hizmetler Güven Endeksi'ni artış yönünde etkiledi. Son üç aydaki hizmetlere olan talep ile gelecek üç aydaki hizmetlere olan talep beklentisi ise endekse azalış yönünde etki yaptı.

GELECEK 3 AYDA FİNANSAL HİZMETLERE TALEPTE ARTIŞ OLACAĞI YÖNÜNDEKİ BEKLENTİ ZAYIFLADI 

İş durumu ve hizmetlere olan talebe ilişkin değerlendirmelere göre son 3 ayda iş durumunda iyileşme olduğu yönündeki değerlendirmelerin bir önceki aya kıyasla güçlendiği gözlendi. Son üç ayda hizmetlere olan talepte artış olduğu yönündeki değerlendirmeler ile gelecek üç ayda hizmetlere talepte artış olacağı yönündeki beklentilerin ise zayıfladığı görüldü.

İstihdama ilişkin değerlendirmelere göre son üç aydaki istihdamda artış bildirenler lehine olan seyrin zayıfladığı, gelecek üç aydaki istihdamda artış olacağını bekleyenler lehine olan seyrin ise güçlendiği gözlendi.

 

Kaynak: anka