Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nca (EPDK), elektrikte mesken, tarımsal sulama ve diğer tüketici gruplarına ilişkin son kaynak tedarik tarifesi tüketim miktarları belirlendi. Mesken ve tarımsal sulama tüketici gruplarına ayrılan miktar değişmezken, diğer tüketici grubunun 7 milyon kilovatsaat olan yıllık miktarı 3 milyon kilovatsaate düşürüldü.

EPDK, Son Kaynak Tedarik Tarifesi'ni açıkladı. Tarife, Resmi Gazete'de yayınlandı. Yeni tarifeye göre; Son Kaynak Tedarik Tarifesinin Düzenlenmesi Hakkında Tebliğ'in 5'inci maddesinin üçüncü fıkrasında yer alan tüketim miktarı, 2022 yılı için mesken tüketici grubuna yönelik yıllık 50 milyon kilovatsaat, tarımsal sulama tüketici grubuna yönelik yıllık 7 milyon kilovatsaat ve diğer tüketici gruplarına yönelik yıllık 3 milyon kilovatsaat olarak uygulanacak.

EPDK, aynı tebliğin 6'ncı maddesinin beşinci fıkrasında yer alan ve 1 Ocak 2019'dan itibaren 1,0938 olarak uygulanan enerji tedarik maliyeti dışındaki diğer tüm maliyetler ile makul kar dikkate alınarak belirlenen katsayıyı (KBK) da sabit tuttu.

 

Kaynak: anka