İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, 25-28 Ağustos tarihlerinde Fuarİzmir'de yapılacak.

Fuarİzmir'de 25-28 Ağostos'ta yapılacak Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı öncesinde, sektör temsilcileri çevrimiçi basın toplantısı ile bilgilendirildi.

İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı moderatörlüğündeki toplantıya; Türkiye Mermer, Doğaltaş ve Makinaları Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Alimoğlu, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Dinçer, Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya ve Türkiye Madenciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Emiroğlu katıldı.

"VİTESİ YÜKSELTİYORUZ"

Fuar hazırlıkları ile ilgili bilgilendirme yapan İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı şunları söyledi:

“25 yılda 47 katılımcıdan bin 100 katılımcıya, 400 ziyaretçiden 77 bin ziyaretçiye ulaşmış durumdayız. Giderek yenilenen ve güçlenen, hem sektörün fuarı beslediği hem de fuarın sektöre can damarı olduğu bir döngüden söz ediyoruz. Bu yıl da olumsuz geçen pandemi süreci sonrasında sektörümüz için ticaret ve ihracat fırsatı yaratmış olacağız. Aşılanma süreçlerinin hız kazanmasıyla birlikte fuarımıza dünyanın birçok bölgesinden ziyaretçi getireceğiz. 16 ülkeden birlik başkanlarını ağırlayacağız. Satın alımcılar rezervasyonlarını yapıyorlar. Otellerimizde doluluk oranları artmış durumda. Biz kaldığımız yerden vites yükselterek sektörümüze ihtiyaç duyduğu dinamizmi kazandırmanın heyecanını yaşıyoruz.”

"SEKTÖRÜN FUAR KENTİ İZMİR'DİR"

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Dinçer, fuarın İzmir’de düzenlenmesinin önemine değindi. Dinçer, "İzmir’in sektörümüzün fuar kenti olduğunu vurgulamak istiyorum. Pandemiden çıkış yılı olarak bu sene özel bir yıl yaşıyoruz. Sektörümüzde hiçbir firmanın mağdur edilmeyecek olması, fuarın olumlu gideceğinin bir göstergesi" dedi.

Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya ise “20 yılı aşkın süredir bu fuara emek vermiş bir sektör var. Bu emeği ayakta tutan da İzmir Büyükşehir Belediyesi’dir. Sonuna kadar direndi ve sektöre dünyanın en büyük üç fuarından birini kazandırdı" dedi.

"FUARA SAHİP ÇIKALIM"

Türkiye Madenciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Emiroğlu ise herkesi fuara sahip çıkmaya davet ederek şöyle konuştu:

"Ülke olarak zor dönemlerimiz olacak, dünyada da zor günlerden geçeceğiz. Ama bu süreçler içerisinde elimizden geleni yapmamız gerektiğine inanıyorum. Bu bizim fuarımız, ülkemizin ve sektörün fuarı. İZFAŞ da bu fuara son derece emek verip dirayetli bir tavır koyuyor. Fuarın iyi geçmesini ve sektöre ışık tutmasını diliyorum.”

Türkiye Mermer, Doğaltaş ve Makinaları Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Alimoğlu ise fuarın bu yıl hem sektöre hem de ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacağını belirtti.

HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR

26. Marble İzmir Fuarı kapsamında 2021 Ocak ayından itibaren çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda Orta Doğu, Kuzey Afrika, Kafkasya ve Avrupa Ülkeleri’nde faaliyet gösteren temsilcilik firmalar ile anlaşma sağlandı.

Ziyaretçi çalışmaları kapsamında Almanya, Fransa, Birleşik Krallık, Rusya, Çin, İtalya, Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri ülkelerinin ticaret ataşeliklerine, fuar hakkında bilgilendirme ve iş birliği çağrısı yapıldı. Dünyanın dört bir yanında tanıtım çalışmaları devam ederken; yurt dışı ve yurt içi ticari birliklerle alım heyeti programları için iş birliği sağlandı.

Alım heyeti programları kapsamında iş birliği yapılan ülkeler ve faaliyet bölgeleri ise şöyle:

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB): Amerika ve İtalya,

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB): Birleşik Krallık, İtalya ve Orta Doğu,

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB): Katar ve Kuveyt

İzmir Ticaret Odası: Çin ve Uzak Doğu ülkeleri

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB): Almanya ve Fransa

Marble İzmir 2021 Fuarı’na Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Bahreyn, Çin, Fransa, İngiltere, İtalya, Rusya, Suudi Arabistan gibi ülkeler başta olmak üzere pek çok ülkeden yabancı ziyaretçi bekleniyor.

Kaynak: anka