Boru hatları ile petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ); ilaç, et ve et ürünleri ile süt ve süt ürünleri üreten işletmeler için doğal gaz kesinti uygulamasının sonlandırıldığını açıkladı.

BOTAŞ; ilaç, et ve et ürünleri ile süt ve süt ürünleri üreten işletmeler için doğal gaz kesintisine son verdiğine ilişkin kararını işletmelere e-posta ile bildirdi.

İran'ın teknik arıza bildirerek 10 gün süreyle Türkiye'ye gaz akışını kesmesi sonrasında BOTAŞ, doğal gaz santralleri ve büyük ölçekli tüketicilere olan gaz akışını azaltma kararı almıştı. Gıda üreticileri ise kesintilerin ürünlerde bozulmaya neden olacağını belirterek muafiyet istemişti.

Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (SETBİR) Yönetim Kurulu Başkanı İsa Coşkun, doğal gaz ve elektrikte yapılacak kısıntıların süt ve et tedarik zincirinde aksamalara sebep olacağını belirterek, sektörün enerji kısıntısından muaf tutulmasını talep etmişti. Talebi değerlendiren BOTAŞ ilaç, et ve et ürünleri ile süt ve süt ürünleri üreten işletmeler için doğalgaz kesinti uygulamasını sonlandırıldı.

 

Kaynak: anka