Çoruh ve Fırat bölgelerindeki 9 ilde elektrik tedarik hizmeti sunan Aksa Elektrik, 2021 yılının son üç ayına ilişkin elektrik tüketim oranlarını açıkladı. İSTANBUL (İGFA) - 2021 yılının son çeyreğindeki elektrik tüketim oranlarını açıklayan Aksa Elektrik, Trabzon, Rize, Giresun, Gümüşhane ve Artvin illerinin bağlı bulunduğu Çoruh bölgesinde toplam elektik tüketiminin bir önceki yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 1 oranında arttığını kaydetti.

Aksa'nın 2021 yılının Ekim, Kasım, Aralık aylarına ilişkin elektrik tüketim oranlarına göre Malatya, Elâzığ, Tunceli ve Bingöl illerinin bulunduğu Fırat bölgesinin toplam elektrik tüketiminde ise yaklaşık yüzde 1 oranında azalma gözlendiği kaydedildi.

Yıl genelinde bakıldığında ise, 2021 yılında, Çoruh bölgesinde toplam elektrik tüketiminin 2020 yılına kıyasla yaklaşık yüzde 1 oranında azaldığı, Fırat bölgesinin toplam elektrik tüketiminin yüzde 10 oranında arttığı belirtildi.

Yılın dördüncü ve son çeyreğinde, bir önceki yılın aynı dönemine göre meskenlerdeki elektrik tüketiminin Çoruh bölgesinde yüzde 4, Fırat bölgesinde ise yüzde 1,5 oranında azaldığı kaydedildi.

Kaynak: igf