Borsada, kayıpların yüzde 5'i geçmesi üzerine endekse bağlı devre kesici devreye girdi. Pay piyasasındaki tüm sıralarda işlemler geçici olarak durdu.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksinde, kapanışa yakın dakikalarda satışlar hız kazandı ve kayıplar yüzde 5'i geçince devre kesici devreye girdi. BIST 100 endeksi, yüzde 5,08 düşüşle 1.979 puana geriledi. Bankacılık hisselerinde yüzde 4,50 ile yüzde 6 arasında düşüşler oldu.

Borsa İstanbul A.Ş., Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi'nin devreye girmesine ilişkin Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Saat 17:32:21 itibarıyla Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi devreye girdi. Borsa Pay Piyasası'ndaki tüm sıralarda, Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda işlem gören pay ve pay endekslerine dayalı sözleşmelerde ve Borçlanma Araçları Piyasası Pay Repo Pazarı'nda işlemlerin geçici olarak durduruldu. Pay Piyasası’nda ve BAP Pay Repo Pazarı'nda işlemler bugün yeniden başlatılmayacaktır, seans tamamlanmıştır. VİOP Pay ve Pay endekslerine dayalı sözleşmelerde normal seansın kalanında işlem yapılmayacak olup, seans akışı normal saatinde VIOP seans sonu işlem günü bölümü ile devam edecektir."

Kaynak: anka