Türkiye’nin önde gelen bankaları tarafından hazırlanan Global Compact Türkiye Sürdürülebilir Finansman Bildirgesi güncellendi. İSTANBUL (İGFA) - Finans sektöründe mevcut uygulamaların sürdürülebilirlik ilkeleri çerçevesinde iyileştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla 2017 yılında Türkiye’nin önde gelen bankaları tarafından hazırlanan Global Compact Türkiye Sürdürülebilir Finansman Bildirgesi güncellendi.

10 milyon doların üzerindeki kredilerin finansmanında çevresel ve sosyal etkiyi dikkate alacaklarını taahhüt eden bankalar Sürdürülebilir Finansman Bildirgesi’ne yenilikçi sürdürülebilir finans prensiplerini de ekleme kararı aldı.

Sürdürülebilir Finansman Bildirgesi’ni imzalayan bankalar arasında bugün Akbank, Garanti BBVA, ING Türkiye, İş Bankası, Şekerbank, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası, Yapı Kredi ve Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası bulunuyor.

Global Compact Türkiye Sürdürülebilir Finans Çalışma Grubu Eşbaşkanı Ebru Dildar Edin, "Tüm dünyayı yakından ilgilendiren iklim sorununa karşı bildirgenin dördüncü yılında imzacı bankalarla birlikte mevcut taahhütlerimizi daha ileri taşımaya devam ediyoruz. İklim değişikliği ile mücadele için iş birliği ortamının güçlendirilmesine ihtiyaç var ve iş dünyası çözümün kilit aktörü" dedi.

Kaynak: igf