ESRA ALUS

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ekonomistler ve akademisyenlerle Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde buluştu. Nebati’nin görüşmede, proje bankacılığının hızlandırılacağı ve Katma Değer Vergisi’nde tüm kesimleri memnun edecek bir sadeleştirilme yapılacağı mesajını verdiği öğrenildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde ekonomistler ve akademisyenlerle bir araya geldi. Toplantı saat 14.50’de başladı ve 4 buçuk saat sürdü.

Ekonomist ve akademisyenlere Türkiye Ekonomi Modeli’nin toplumsal dinamiklerini anlattığı belirtilen Nebati’nin, “bu model kapsamında cari açık sorununu kalıcı olarak çözmeyi, orta gelir tuzağını aşmayı ve uluslararası konjonktürü iyi değerlendirerek küresel değer zincirlerinde üst sıralara çıkmayı hedeflediklerini” aktardığı ifade edildi. 

“TL TASARRUFLARI GÜÇLENDİRİLNEYE DEVAM EDİLECEK”

Kur kaynaklı kaygıların yönetilmesine yönelik özellikle mevduat ürünlerinde “Kur Korumalı TL Mevduat” gibi farklı finansal enstrümanlar geliştirdiklerini hatırlattığı belirtilen Nebati, TL mevduata dönüşümün desteklenmesi amacıyla devreye alınan devlet desteklerini anlattı.

Edinilen bilgiye göre; varlıklarını Türk lirasına dönüştüren kurumlara vergi istisnası getiren kanun teklifinin TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildiğini hatırlatan Bakan Nebati, Türk lirası tasarrufları güçlendirmeye devam edeceklerini de vurguladı.

Yakın zamanda atmayı hedefledikleri adımlardan da bahseden Bakan Nebati’nin, proje bankacılığının hızlandırılacağını ve Katma Değer Vergisi’nde tüm kesimleri memnun edecek bir sadeleştirilme yapılacağını vurguladığı aktarıldı.

Nebati daha sonra ekonomistlerin ve öğretim üyelerinin görüş, öneri ve sorunları dinledi. 

 

Kaynak: anka