Ticaret Bakanı Mehmet Muş, "Türk girişimcilerin yurt dışındaki yatırımları 2020 yılında 43,9 milyar dolara ulaştı" dedi.

Ticaret Bakanlığı Yurt Dışı Yatırım Anketi sonuçlarını yayımladı. Ticaret Bakanlığı tarafından kurulan “online sistem” üzerinden gerçekleştirilen anket sonucunda, Türkiye’de yerleşik gerçek ve tüzel kişilerin 124 ülkedeki yatırımlarında sermaye pozisyonu 43,9 milyar dolar olarak tespit edildi. Anket çalışması sonucunda, Türkiye’de yerleşik yatırımcıların yurt dışında 2.118 yatırımda 147.034’ü yabancı, toplam 158.066 kişiye istihdam sağladığı, bu yatırımlara Türkiye’den yapılan ihracatın 6,4 milyar dolar, bu yatırımlardan Türkiye’nin yaptığı ithalatın ise 4,1 milyar dolar olduğu, yurtdışı yatırımların toplam cirolarının ise 35 milyar dolara ulaştığı belirlendi.

BAKAN MUŞ: YATIRIMLARIN CİROSU 35 MİLYAR DOLARI BULDU

Ticaret Bakanı Mehmet Muş da anket sonuçlarına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Bakan Muş, açıklamasında, Türk firmalarının yurt dışı yatırımlarıyla küresel aktörler haline geldiğini, dünya pazarlarındaki rekabet güçlerini daha da artırdığını belirtti. Muş, "Bakanlığımızca yapılan 'Yurtdışı Yatırım Anketi' sonucuna göre, Türk girişimcilerin yurt dışındaki yatırımları 2020 yılında 43,9 milyar dolara ulaştı. Yurt dışındaki Türk yatırımları kanalıyla ihracatımız 2020'de 6,4 milyar dolar olarak gerçekleşti, yatırımların cirosu 35 milyar doları buldu. Türkiye’yi yurt dışında başarıyla temsil eden tüm girişimcilerimize dünyanın her köşesinde destek olmaya devam edeceğiz" mesajını paylaştı.

Kaynak: anka