BORA ERDİN

Hazine Maliye Bakanlığı’na ait denize sıfır kumsalı olan ve üzerinde turizm tesislerinin bulunduğu Adana Karataş Maliye Bakanlığı Eğitim Tesisi satılıyor. Tesisin plaja sıfır olan kumluk kısmı ise kiralanacak. İzmir’de deniz manzaralı lojmanlar, Bodrum’da 29 bin metrekare şehrin merkezindeki alan da satılacak.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) Adana Karataş ilçesi İskele Mahallesi'nde 5517 parseldeki 158,22 metrekare ve 5518 parseldeki 39 bin 622 metrekare gayrimenkulü üzerindeki yapılarla birlikte satışa çıkardı. İdare ayrıca, 5518 parsel numaralı taşınmazın önünde bulunan kamuya ait 14 bin 737,58 metrekare yüzölçümlü kumluk arazinin 49 yıl süreyle kullanım iznini devredecek. Bütün halde satılacak olan alanın geçici teminat bedeli 4 milyon TL oldu. Arazinin üzerinde Hazine ve Maliye Bakanlığı’na ait eğitim tesisleri yer alıyor. Tesisin önünde bulunan plaja sıfır olan alan da kiralanacağı için tam teşekküllü bir otel kompleksi elden çıkarılmış olacak.

BODRUM’UN GÖBEĞİNDE 29 BİN DÖNÜM SATILIK

Muğla’nın ünlü tatil ve turizm bölgesi Bodrum’un Bitez Mahallesi’nde şehrin tam ortasında yer alan 29 bin 130 metrekare alan ise 10 milyon TL geçici teminat bedeliyle satılacak. Bitez’ın sahilinde başlayan alan üzerinde bazı yapılar da yer alıyor. Bitez’in güneyinden kuzeyine kadar uzanan taşınmazın çevresinde villalar, tatil köyü, amfi tiyatro, plaj tesisler ve restoranlar bulunuyor.

Ayrıca İzmir’de kamuya ait lojmanların bulunduğu 872 ada 4 parseldeki 39 bin 862,35 metrekare arsa ve üzerindeki ikişer katlı 24 bina da satış yöntemiyle ÖİB tarafından elden çıkarılacak. Aliağa’da bulunan ve deniz manzaralı olan arsa için geçici teminat bedeli 10 milyon TL olarak belirlendi.

 

Kaynak: anka