Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) 21 faizsiz konut şirketini tasfiye etmesinin ardından 8 şirket de kendi isteğiyle tasfiye edildi. Böylece tasfiye edilen şirket sayısı 29'a yükselirken, faizsiz konut şirketi sayısı 6'ya düştü.

BDDK tarafından 7 Nisan’da Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Tasarruf Finansman Şirketlerinin Kuruluş ve Faaliyet Esasları Hakkında Yönetmelik'ten sonra sektörde bazı şirketlerin faaliyetlerinin sonlandırılması bekleniyordu. Yönetmelikle belirlenen şartları sağlayamayan 21 şirket Resmi Gazete’nin bugün yayımlanan mükerrer sayısında yer alan karar ile kapatıldı. 21 şirketin ardından BDDK'dan intibak başvurusunda bulunan tasarruf finansman şirketlerinden 6'sının intibak sürecinin devam ettirilmesine, 8'inin ise iradi tasfiyeye yönlendirilmesine karar verildiği duyuruldu.

8 ŞİRKET KENDİ İSTEĞİ İLE TASFİYE EDİLİYOR

Kendi isteği ile tasfiye edilen 8 şirket ise şöyle açıklandı:

"Güvence Tasarruf Gayrimenkul Otomotiv Organizasyon, Pazarlama Ticaret AŞ, Benimevim Gayrimenkul ve Menkul Değerler Alım Satım Organizasyonlar AŞ, Yenievim Tasarrufu Gayrimenkul Otomotiv İletişim Organizasyon Pazarlama Sanayi Ticaret. AŞ, Narevim Gayrimenkul Otomotiv İletişim Organizasyon Pazarlama ve Ticaret A.Ş. İradi Tasfiye, Kumbaraevim Organisyon ve Gayrimenkul Pazarlama Sanayi ve Ticaret AŞ, Umutevim Yatırım Organizasyon AŞ, Ezogelin Tasarruf Gayrimenkul Yatırım Sanayi ve Ticaret AŞ, Pamuk Evim Organizasyon Gayrimenkul Oto. İnş. Müh. Mimarlık Turz. Katılım İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret AŞ."  

SEKTÖRDE KALAN ŞİRKETLER

İntibak kararı verilen şirketler, Emin Evim Emin Otomotiv İletişim Organizasyon Pazarlama San. ve Tic. AŞ, Fuzul Gayrimenkul Yatırım AŞ, Sinpaş Yapı Endüstrisi AŞ ve İmece Yatırım ve Organizasyon AŞ oldu. Birleşme yolu ile intibak sürecine de karar verilen şirketler ise şunlar:

“Katılımevim Otomotiv İletişim Organizasyon Pazarlama San. Tic. AŞ ile Meskenfinans Gayrimenkul Yatırım Organizasyon San. Tic. AŞ ve Birevim Tasarruf Gayrimenkul Otomotiv İletişim Organizasyon Pazarlama Sanayi ve Ticaret AŞ ile Çözüm Tasarruf Organizasyon Pazarlama ve Ticaret AŞ”

Kaynak: anka