Federal Almanya Cumhurbaşkanlığı tarafından her yıl düzenlenen ödül töreninde bu yılın en başarılı seçkinlerine verilen Cumhurbaşkanı Liyakat Ödülü, göçmen kökenli ailelerin çocuklarına yönelik yapmış olduğu eğitim çalışmaları dolayısıyla Turgay Tahtabaş'a verildi.ALMANYA (İGFA) - Zonguldaklı Turgay Tahtabaş, Almanya’da en üst düzey devlet liyakat nişanını kazanarak, Almanya'daki Türklerin gururu oldu.

"Zuukunft Bildungswerk“ Eğitim Kurumunun kurucusu olan Turgay Tahtabaş, bir ilkokul öğretmeninin oğlu olarak 24 yaşında Türkiye'nin Zonguldak ilinden Almanya'ya gelmişti. 24 yılı aşkın bir süre Essen şehrinde çöpçü olarak çalışan Tahtabaş, Zukunft Bildungswerk adlı eğitim kurumunun kurucusu oldu. Tam 40 çalışanı ve 215 gönüllü serbest çalışanı olarak Essen ve Gladbeck şehirlerinden ağırlıklı olarak göçmen geçmişi olan yaklaşık bin 400 çocuğa yardım eden bir kurum haline dönüştü.

Çok çeşitli hizmetleriyle yerel ve ulusal düzeyde kültürlerarası kaynaşma ve Almanya’da yaşayan yabancıların uyum sorunlarını aşmak için yaptığı çalışmalar nedeniyle Zonguldaklı Turgat Tahtabaş kazandığı nişanı, Almanya’nın başkenti Berlin’deki Bellevue Sarayı’nda, "Gönüllüler Günü"nde düzenlenen törenle Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier'in elinden aldı.

Kaynak: igf