Sosyal medya platformlarının kalıcı olarak engellemesinin ardından ABD eski Başkanı Donald Trump yeni sosyal medya platformu ‘Truth Social’ adlı platformu hizmete açtı.Amerika Birleşik Devletleri (ABD) eski Başkanı Donald Trump’ın, “Truth Social” adı altında kurduğu yeni sosyal medya platformu dün geç saatlerde hizmete girdi.

“Truth Social”, Apple'ın uygulama mağazası üzerinden hizmet verecek.

Hatırlanacağı gibi Twitter, Facebook ve diğer sosyal medya platformları, binlerce destekçisinin geçen yıl 6 Ocak'ta başkent Washington’da Kongre binasını basmasının ardından Trump'ı hizmetlerinden menetmişti.  Bunun üzerine Trump yeni bir sosyal medya platformu kurma kararı almıştı.

Sosyal medya platformlarının hesaplarını yasaklamasının ardından Trump yaptığı bir açıklamada, "Taliban'ın Twitter'da büyük bir varlık gösterdiği ama en sevdiğiniz Amerika başkanının susturulduğu bir dünyada yaşıyoruz. Bu, kabul edilemez.Yakında kendi kuracağım Truth Social'da düşüncelerimi paylaşmaya başlayacağım ve teknoloji devlerine karşı mücadele edeceğim için heyecanlıyım" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: igf