Almanya'da DİTİB Genel Başkanı Kazım Türkmen, Türk Alman dostluğuna vurgu yaparak, “Alman toplumu ile aramızdaki barış ve kardeşlik bağı zedelenemez” dedi.Can EVCİMEN- Gizem YAVUZ (BELÇİKA İGFA)  - Almanya'da Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB)’e bağlı Köln Merkez Camii’ne yapılan kundaklama girişimi sonrasında polis ekipleri geniş çaplı soruşturma başlattı.

DİTİB Genel Başkanı Kazım Türkmen, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kundaklama girişiminden dolayı çok üzgün olduklarını söyledi.

Failin, caminin arka tarafından bisikletiyle geçerken benzin dökerek kundaklama girişiminde bulunduğunu söyleyen Türkmen, Köln polisine özellikle teşekkür etti. "Şu anda sadece Köln’de değil, civar illerde de polisler, camileri ve hatta Cemevlerini arayarak, böyle bir olayın gerçekleştiğini ve dikkatli olunması gerektiğini ifade ediyor” diyen Türkmen, "Bu tür sabotaj girişimleri müşterek güzel faaliyetlerimize engel olamayacaktır" dedi.

Caminin veya binanın her hangi bir yerine gizlenmiş bir şeyin olabileceği ihtimaline karşı, polisin özel eğitilmiş köpeklerle de bir arama yaptığını belirten Türkmen, bu araştırmanın sonucunu merakla beklediklerini söyledi.

"KARDEŞLİĞİMİZİ ENGELLEYEMEZ"

Bu eylem girişimi ile Müslümanlarla Alman toplumu arasındaki kardeşliğin baltalanmasının hedeflendiği belirterek Türkmen, bu tür eylemlerle Alman toplumu ile aramızdaki barış ve kardeşlik bağının zedelenmesinin mümkün olmadığına inandığını söyledi. 

Hatırlanacağı gibi, Köln DİTİB Merkez Camii’ne Cuma günü sabahın erken saatlerinde henüz kimliği belirlenmeyen bisikletli bir kişi tarafından bir bidon benzin ve çok sayıda çakmağın bırakıldığının caminin özel güvenlik görevlileri tarafından tespit edilmesiyle olası bir facia engellenmişti.

 

Kaynak: igf