Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser;Ticaret Bakanlığı destekli, TOBB Uluslararası Sağlık Turizmi Sektör Meclisi ile ALZ Grup işbirliğinde Hollanda'da düzenlenen Amsterdam Sağlık Turizmi Fuarı'na katıldı. İsteniş Hakan TÜPLEK / Afyonkarahisar (İGFA) - Amsterdam Positillion Otel ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Amsterdam Sağlık Fuarı’nın açılış töreni, Brüksel Büyükelçisi Hasan Ulusoy ve Lahey Büyükelçisi Şaban Dişli'nin iştirakiyle gerçekleştirildi.

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran ve Kocaeli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Bulut ile birlikte stantları ziyaret etti. Serteser, Fuar'a Afyonkarahisar'dan katılan Park Hayat Hastanesi ile Fertillife Afyon Hastanesi stantlarını da ziyaret ederek Fuar'ın hayırlı olmasını diledi.

Serteser, Amsterdam Sağlık Turizmi Fuarı kapsamında, Hollanda ve Belçika’da faaliyet gösteren sağlık turizmi acenteleri temsilcilerine Türkiye’de sağlık turizmine ilişkin bilgilendirme ve sunumları yaptı. Serteser,  Afyonkarahisar'ın son zamanda tarih turizmi ile kendinden söz ettiren bir destinasyon hâline geldiğine dikkati çekerek, "Frig medeniyetinin izlerini sürebileceğiniz büyük Vadi’de Ayazini, Emre Gölü, Demirli Köyü, Üçlerkayası isimleri ile alınan bölgeler, turistlerin ilgisini çekiyor. Emre Gölü’nde sabah saatlerinde düzenlenen balon turları, unutulmaz hatıralar yaşanmasını sağlıyor. Frig Vadisi, yalnızca görkemli yapıları ile değil, efsaneleri ile de hatırı sayılır bir tarihe sahip. Kral Midas’ın hüküm sürdüğü, dünyanın ilk müzik yarışması olan Marsyas’ın düzenlendiği Frig Vadisi, dünyaca ünlü Şirinler çizgi filminde de kendini buluyor. Şirinler karakterlerinin giydikleri uzun şapka, Friglerden esinlenerek çizilmiştir. İtalya’nın başkenti Roma’nın kurtuluşunun da Frigya’dan gönderilen Kibele’nin Karataşı sayesinde olduğu anlatılagelmiştir. Afyonkarahisar, volkanik özellikli, yerden 226 metre yükseklikteki Karahisar Kalesi ve yılkı atlarının gözlemlenebildiği Akdağ Tabiat Parkı ile de görülmeye değer bir kenttir" diye konuştu.

Kaynak: igf