Muhalefet tarafından iktidarı ele geçirmekle suçlanan Tunus Cumhurbaşkanı Kais Saied, içerisinde 10 kadın bakanın da yer aldığı yeni bir hükümet atadı. 

Muhalefet tarafından iktidarı ele geçirmekle suçlanan Tunus Cumhurbaşkanı Kais Saied, pazartesi günü; içerisinde 10 kadın bakanın da yer aldığı yeni bir hükümet atadı. 

Cumhurbaşkanı Saied, 25 Temmuz'da eski Başbakan Hichem Mechichi'yi görevden almış, geçtiğimiz ay yayınlanan bir kararname ile de yönetimin kendisi tarafından sürdürüleceğini duyurmuştu.  

Toplam 25 kişiden oluşan yeni kabinede, 10 kadın bakan bulunuyor. Yemin töreninde konuşan Saied, “Hayal kırıklığından, umuda geçeceğimize eminim” dedi.

Kabinede ise Leila Jaffel Adalet Bakanlığı olarak, Sihem Boughdiri Nemseya ise Maliye Bakanı olarak görev yapacak. Eylül 2020'de göreve başlayan Dışişleri Bakanı Othman Jerandi görevine devam edecek. Taoufik Charfeddine, İçişleri Bakanı olacak.

Saied, eylül ayının sonunda Tunus'un ilk kadın Başbakanı olarak eski bir Jeoloji Profesörü olan Najla Bouden Romdhane'yi atamıştı.

Kaynak: anka