Olimpiyat şampiyonu Oscar Pistorius, Reeva Steenkamp'ı öldürdüğü suçlaması ile hüküm giydikten altı yıl sonra, şartlı tahliye talebiyle yargılanıyor.

Güney Afrikalı Olimpiyat koşucusu Oscar Pistorius, kız arkadaşı Reeva Steenkamp'ı öldürdüğü suçlaması ile hüküm giydikten altı yıl sonra şartlı tahliye talebiyle yargılanıyor. Pistorius, 2013 yılında Sevgililer Günü'nün erken saatlerinde Steenkamp’ı, “hırsız” zannettiği iddiasıyla öldürdü. Yargılandığı duruşmada olayı, “trajik bir kaza” olarak tanımlayan koşucu; 2014 yılında suçlu bulunarak altı yıl ceza aldı. Cezayı, “şok edici derecede hafif” bulan savcıların itirazının ardından 2017 yılında Yargıtay, cezanın 13 yıla yükseltilmesine karar verdi.

34 yaşındaki Pistorius, cezasının yarısını doldurduğu için Güney Afrika yasalarına göre bu yılın temmuz ayında şartlı tahliye koşulları için uygun hale geldi. Güney Afrika yasalarına göre, Islah Servisi Departmanı olarak adlandırılan yetkili makamın tahliye süreci için suçlu ve mağdurun ailesi arasında bir diyalog süreci yürütmesi gerekiyor. Her iki taraftan avukatlara göre, şartlı tahliye duruşması geçen ay planlandı, ancak daha sonra taraflar arasında bir görüşme ayarlanmadığı için iptal edildi.

Kaynak: anka