Almanya’nın başkenti Berlin’de bulunan Federal Meclis binası önünde 30 Ağustos’tan bu yana iklim krizine dikkat çekmek için açlık grevi yapan ve kendilerini, "Son Kuşak" olarak adlandıran altı iklim aktivistinden 19 yaşındaki Lina Eichler hastaneye kaldırıldı. Bilincinin kaybeden 19 yaşındaki gencin eyleme devam edip etmeyeceği bilinmiyor. 

Almanya’nın başkenti Berlin’de bulunan Federal Meclis binası önünde 30 Ağustos’tan bu yana iklim krizine dikkat çekmek için açlık grevi yapan altı gençten biri hastaneye kaldırıldı. Kendilerini, “Son Jenerasyon” olarak adlandıran gençlerden biri olan 19 yaşındaki eylemcinin eyleme devam edip etmeyeceği bilinmiyor. Geçtiğimiz Salı günü, bir diğer açlık grevcisi hastaneye kaldırılmış, ancak taburcu edildikten sonra eylemine devam etmişti. Eichler dışındaki diğer eylemciler ise Sasha Stier, "Mephisto", Simon Helmstedt, Rumen Grabow, Henning Jeschke ve Jacob Heinze.

"EYLEMİ SONA ERDİRİN" ÇAĞRISI

Eylemcilerin talepleri arasında yakın zamanda görevini bırakacak olan Başbakan Angela Merkel’in yerini alacak üç adayın iklim krizini onlarla tartışmayı kabul etmesi yer alıyor. Adaylar ise eylemciler ile görüşmeyi, “eylemi bırakmaları” şartına bağlıyor. Adayların dışında Greenpeace, eylemcilere eylemi sona erdirme çağrısı yaptı.

Eylemciler, “Yurttaş Konseyi” oluşturarak küresel iklimin korunması için gereken acil önlemleri belirleyecek bir sivil yapılanmanın oluşturulmasını talep ediyor.

Kaynak: anka