Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeir, Afganistan’daki tahliye sürecini yöneten Tuğgeneral Jens Arlt’ı Liyakat Nişanı'yla ödüllendirdi. Almanya, Kabil’den yaklaşık 5 bin 300 kişinin tahliyesini sağlamıştı.

Frank-Walter Steinmeir, Almanya'nın Afganistan’daki tahliye sürecini yöneten Tuğgeneral Jens Arlt’a, ülkenin en prestijli ödüllerinden biri olan Liyakat Nişanı verdi.

Berlin'deki Bellevue Sarayı'nda yapılan törende Cumhurbaşkanı Steinmeier, Afganistan’daki tahliye sürecini 2. Dünya Savaşı sonrası Almanya tarihinde “benzeri görülmemiş” bir operasyon olarak nitelendirdi. Tuğgeneral Arlt’a, 45 ülkeden 5 bin 300'den fazla vatandaşı Kabil'den tahliye etmeyi başaran "olağanüstü hizmeti" için teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Steinmeier, tahliye edilen kişilerin son 20 yıldır Alman kurum ve kuruluşlarında çalıştıkları için Taliban tehdidi altında olduklarını söyledi. Toplam 120 bin insanın tahliyesini içeren operasyonun uluslararası bir çabanın ürünü olduğunu belirten Steinmeier, bu süreçte Amerika'nın birincil müttefikleri olduğunu ifade etti.

Tuğgeneral Arlt, sivil vatandaşların dışında 500 Alman askerinin zarar görmeden tahliyesini de sağladı. Arlt, tahliye sürecinin bir ekip çalışması olduğunu belirtti ve ödülü, süreçte görev yapan herkes adına aldığını söyledi.

Kaynak: anka