ABD'nin birçok eyaletini kasırga vurdu, Kentucky'de en az 50 kişi hayatını kaybetti.

ABD'nin Kentucky eyaletini cuma gecesi geç saatlerde vuran fırtına nedeniyle büyük hasarlar meydana geldi. En az 50 kişinin yaşamını yitirdiği kentte acil durum ilan edildi. Kentucky Valisi Andy Beshear, yaptığı açıklamada, acil müdahale ekiplerinin çalışmalarına devam ettiğini ve yıkımın çoğunun Graves County merkezli olduğunu söyledi.

Hortum ve kasırga, ABD'de sadece Kentucky eyaletinde değil Arkansas, Tennessee, Missouri ve Illinois'da da etkili oldu.

"20 KİŞİ BODRUM KATTA MAHSUR KALDI" 

ABD'nin Arkansas eyaletine bağlı Monette kentinde ise Bakımevi Monette Manor'un çatısı şiddetli rüzgârın etkisiyle çöktü. Craighead İlçe Yargıcı Marvin Day içeride 20 kişinin mahsur kaldığını ve bodrum kata saklandıklarını, binanın bir kısmının yıkılması sonucu 2 kişinin hayatını kaybettiğini ve 5 kişinin de yaralandığını açıkladı.

AMAZON DEPOSUNUN ÇATISI DA ÇÖKTÜ: 100 İŞÇİ İÇERİDE

Illinois eyaletinde etkili olan şiddetli fırtınada Edwardsville bölgesinde teknoloji devi Amazon'a ait bir deponun çatısı kısmen çöktü. Bu sırada içeride 100 civarında işçinin bulunduğu belirtildi. Öte yandan, ABD'nin Illinois Arkansas, Tennessee ve Missouri dahil olmak üzere birçok eyalet için verilen kasırga uyarıları hala devam ediyor.

 

 

Kaynak: anka