ABD hükümeti, fosil yakıt kullanımını azaltmak amacıyla rüzgar türbinlerinin arttırılmasına karar verdi. Türbinler için kurulacak çiftlikler ile 2030 yılına kadar 10 milyon ev için yeterli olacak enerji üretimi hedefleniyor.

Joe Biden başkanlığındaki ABD hükümeti, fosil yakıt kullanımını azaltmayı amaçlıyor. İçişleri Bakanı Deb Haaland, Salı günü yaptığı açıklamada her iki kıyıdaki ve Meksika Körfezi'ndeki yedi bölgenin rüzgar çiftlikleri için önümüzdeki birkaç yıl içinde kullanıma çıkacağını söyledi. Kurulacak çiftlikler ile 2030 yılına kadar 10 milyon ev için yeterli olan 30 gigawatt (gw) açık deniz rüzgar enerjisi üretme planlanıyor.

Haaland, "İçişleri Bakanlığı, yönetimin iklim değişikliğiyle yüzleşme, iyi ücretli işler yaratma ve ülkenin daha temiz bir enerji geleceğine geçişini hızlandırma planlarını ilerletirken iddialı bir yol haritası çiziyor" dedi.

Enerji Bakanı Jennifer Granholm ise rüzgar türbinlerine ilişkin soru işaretlerine değinerek, "Kıyı bölgelerinde yaşayan Amerikalıların açık deniz rüzgarının faydalarını görebilmeleri ve çevredeki ekosistem için özenle yapıldığından emin olmalıyız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: anka