Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye İktisadi ve Ticari İlimler Talebeleri Staj Komitesi (AİESEC) ve Adana Bölgesel Rehberler Odası’nın iş birliğiyle yürüttüğü “Discover Adana - Adana'yı Keşfet” projesi kapsamında 7 ülkeden Adana’ya gelen 22 üniversite öğrencisi, Adana’nın tarihi yerlerini ve lezzetlerini keşfetti.

Adana Büyükşehir Belediyesi ile AİESEC arasında imzalanan Partnerlik Sözleşmesi kapsamında 7 ayrı ülkeden 22 üniversite öğrencisi kente geldi. Öğrenciler 6 hafta süresince profesyonel turist rehberleri eşliğinde Adana’nın turistik yerleri ve değerlerini tanıdı.

KARALAR İLE ALADAĞ’DA BULUŞTULAR

Aladağ’ın doğa harikası şelalelerini gezen yabancı konuklar, Adana Büyükşehir Başkanı Zeydan Karalar ile bölgede buluştu. Başkan Karalar ile sohbet eden yabancı öğrenciler, Adana’nın doğal güzelliklerine hayranlıklarını dile getirdi.

Karalar ise “Ülkelerinize döndüğünüzde Adana ile ilgili anlatacaklarınız bizi mutlu eder. Sizler bizim birer görünmez turizm elçilerimiz oldunuz. Adana’nın sadece doğal güzelliklerini değil, mutfağının lezzetini de herkese anlatın” dedi.

DOĞAL GÜZELLİKLERİ KEŞFETTİLER

Tunus, Ukrayna, Pakistan, Kolombiya, Portekiz, Romanya ve Hollanda’nın çeşitli üniversitelerinden gelen 22 öğrenci, 6 haftalık proje süresince Adana Büyükşehir Belediyesi’nin sağladığı araçlarla Sinema Müzesi, Atatürk Evi, Taş Köprü, Ulu Camii, Tuz Hanı, Büyük Saat, Bakırcılar Çarşısı, Yağ Camii, Tren Garı, Ziyapaşa Bulvarı, Arkeoloji Müzesi, Şakirpaşa Konağı, Merkez Camii ve Merkez Parkı, Tıp Müzesi ve Tepebağ, Yaşar Kemal Yürüyüş Parkuru, Adnan Menderes Bulvarı, Çukurova Biyoçeşitlilik Müzesi, Lunapark ve Çatalan Batı Köprüsü, Kapıkaya Kanyonu, Yerköprü, Varda Köprüsü, Tekir Yaylası, İbrahim Paşa Tabyası, Pozantı, Pozantı Tarihi İstasyonu, Şekerpınarı, Akköprü, Belemedik, Çatalan Barajı, Eğlence Kilisesi ve Köprüsü, Dokuzoluk Şelalesi, Karataş, Magarsus Antik Kenti, Akyatan Lagünleri, Yılankale, Ceyhan, Yumurtalık,  Yumurtalık Lagünleri Milli Parkı, Anavarza Kalesi ve Antik Kenti, Kozan Merkez ve Kozan Kalesi, Göller Yaylası, Uğurlubağ Kalesi, Kazangölü Mesire Alanı, Küp Şelalesi, Meydan Yaylası ve Kalesi, Mahyaki Ören Yeri, Civanbey Ören Yeri, Mesiret Yaylası ve Mazılık Harabeleri, Sarıçam Mesire Alanı'nı gezdi.

 

Kaynak: anka