Çankaya Belediyesi’nin hobi, kişisel gelişim, meslek edinme ve sosyalleşme imkanı sunduğu Çankaya Evleri, haftanın yedi günü ilçelileri konuk etmeye devam ediyor.

Belediye Başkanı Alper Taşdelen'in ‘21. Yüzyılın Halkevleri’ olarak tanımladığı Çankaya Evleri, yurttaşların sosyalleşmesi, yeni dostluklar edinmesi, kendilerini geliştirmesi ve kaliteli zaman geçirmesi hedefleri çerçevesinde her dönem yenileniyor. Bu kapsamda her yıl binlerce kursiyere hizmet veren Çankaya Evleri'nde kişisel gelişim, meslek edinme ve hobi eğitimlerinin tamamı, alanında uzman eğitmenlerce veriliyor. 

100’NDEN FAZLA BRANŞTA EĞİTİM 

Çankaya Evleri’nde yabancı dilde İngilizce, Almanca, Fransızca, İspanyolca, Rusça, kişisel gelişimde diksiyon, anne-çocuk eğitimi, işaret dili, hobide yağlı boya, bağlama, ut, gitar, keçe, kırkyama, tel kırma, amigurimi, karakalem, meslek edinmede bilgisayar, 10 parmak klavye, sahne makyajı gibi 100'den fazla branşın yanı sıra yoga, pilates, spor aktiviteleri de bulunuyor. Zübeyde Hanım Çankaya Evi'nde açılan ve profesyonel bir mutfakta devam eden pastacılık kursu ve aşçı çırağı kursunu tamamlayanlar ise Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı sertifika sahibi oluyor.

Çankaya Evleri'nde her yıl binlerce yurttaşı buluşturduklarını belirten Taşdelen, şöyle konuştu:

“2023’TE 4 ÇANKAYA EVİNİ DAHA HİZMETE AÇACAĞIZ”

“Çankayalıların evi, halkın evi, vatandaşlarımız istekleri ve ilgileri doğrultusunda Çankaya Evlerimizden istedikleri gibi yararlanabiliyor. Hem çocuklarımıza hem anne babalarına hem de büyükanne ve büyükbabalara aynı anda hizmet verebilen Çankaya Evlerimizin kapıları genç arkadaşlarımıza da açık. Gençlerimiz buralarda kütüphaneden faydalanıp derslerine çalışabilirler. Biz bu evleri her yaş grubuna göre tasarladık. Her semtte daha çok kişi yararlansın diye yeni Çankaya Evlerimizi hizmete açıyoruz. 2023 yılında dört Çankaya Evimizi daha hizmete açacağız.”

Kaynak: anka