Fado'nun Divası olarak adlandırılan Portekizli ünlü sanatçı Mariza, 30 Ekim akşamı Zorlu PSM’de müzikseverlerle buluşacak.

BBC'nin “Avrupa’nın En İyi Sanatçısı” ödülünü üst üste 3 kez ülkesi Portekiz’e kazandıran ve Grammy Ödülleri’ne aday gösterilen ilk Portekizli sanatçı olmasının yanı sıra adını dünyanın öğrendiği Mariza, 30 Ekim akşamı Zorlu PSM’de bir konser verecek.

Mariza neden Fado’yu seçtiğini ise “Fado yalnızca bir müzik değil, bir histir. Üzücü değil melankoliktir. Ben bu müziği seçmedim, bu benim kaderimdi” sözleriyle anlatıyor.

Portekiz Devleti tarafından Portekiz kültürünü yurt dışında en iyi temsil eden sanatçı unvanı alan Mariza, 1999 yılında efsanevi Fado şarkıcısı Amalia Rodrigues’in adını taşıyan Vakıf tarafından "Fado'nun Sesi" unvanını aldı.

Fado müziğinin dünya çapında en etkili isimlerinden olan Mariza, gerçekleştirdiği her performansıyla dinleyenlerini melankoli ile huzur arasında sürüklemeyi başarıyor. Portekiz geleneği Fado şarkılarını dünyaya ulaştıran ve tüm dünyada 1 milyondan fazla albüm satışıyla Fado’nun bir numaralı temsilcisi olmayı sürdüren Mariza, 30 Ekim’de Zorlu PSM’de müzikseverlerle buluşacak.

 

Kaynak: anka