Elazığ’da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki deprem haberini alır almaz hızlı bir şekilde tüm hazırlıklarını tamamlayarak deprem bölgesine doğru yola çıkan Adıyaman UMKE ekibinden Emine Kuştepe, kurtarma çalışmaları sırasında enkaz altında Azize adlı bir kadınla telefonla bağlantı kurup 8 kişinin kurtarılmasına vesile olmuş ve tüm Türkiye’nin takdirini kazanarak depremin sembol ismi olmuştu.

Arama kurtarma çalışmalarının sona erdiği Elazığ’dan dönen Adıyaman UMKE Ekibi, İl Sağlık Müdürü Dr. Erdoğan Öz’le birlikte Vali Aykut Pekmez’i makamında ziyaret etti.

Vali Aykut Pekmez, zorlu kış şartlarına rağmen gönüllü olarak Elazığ’da depremzedelerin yardımına koşan ve fedakârca arama kurtarma çalışmaları gerçekleştiren Adıyaman UMKE Ekibine teşekkür ederek, gösterdikleri üstün gayret ve çabalarından dolayı “Başarı Belgesi’yle ödüllendirdi.

Pekmez, UMKE'nin sağlık hizmetlerinin çok önemli ve vazgeçilmez bir birimi olduğunu belirterek şunları söyledi:

"UMKE ekibinin insanları hayata döndürmek için gösterdiği yoğun gayret ve çabasını Elazığ’daki arama kurtarma sırasında gördük. Mobil iletişim merkeziyle ekipler arası koordinasyonu da profesyonelce yöneten UMKE ekibi, enkaz altında kurtarılmayı bekleyen yaralılara seslenerek ya da telefonla iletişim kurup hayatta tutmaya çalışma, göçük altında solunum tüpü takmaya kadar pek çok önemli müdahalelerde bulundular. Fedakârca görev yapan UMKE personelimize özverili çalışmalarında dolayı teşekkür ediyorum."

Editör: TE Bilişim