|
SON DAKİKA
Hastane Tatbikatları Devam EdiyorEşrefpaşa Hastanesi'nde iki gün üst üste yapılan tatbikatlar başarıyla sonuçlandı.
Hasta ve hasta yakınlarının "film tadında" izlediği çalışmalarda hem hastane hem de itfaiye çalışanları tam not aldı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi'nde Afet Planı kapsamında "Kitlesel Yaralanma" ve "Yangın" tatbikatları düzenlendi. Senaryo gereği çok sayıda kişinin yaralandığı ve bazılarının durumunun ağır olduğu bilgisini alan ekipler, yaralıları hastanenin acil servisine götürdü. Doktor, hemşire ve diğer sağlık personeli, başarılı bir canlandırma ve müdahale örneği sergiledi. Hazırlık çalışmalarında, hastane personelinin bir kısmı hasta rolü için çeşitli yerlerinden bandajlandı. Ambulans görevlilerinin çevredekilerin şaşkın bakışları altında yaptığı ilk müdahalenin ardından hastalar acil servise kaldırıldı. Buradaki personel de rolünü tam anlamıyla yerine getirdi.
Eşrefpaşa Hastanesi'nde ertesi gün ise yangın tatbikatı vardı. Hastanenin birinci katında yer alan Üroloji servisinde elektrik kontağından çıktığı düşünülen yangından etkilenen hastalar, hastane görevlileri tarafından dışarı çıkarılıp acil müdahaleye alındılar. Başka hastanelere nakledilmesi gereken hastalar da hızla yola çıkarıldı. Haber verilmesi ile birlikte hızla hastaneye gelen itfaiye görevlileri, dışarıdan merdiven dayayarak servise girdi ve yangını kısa sürede söndürdü.
Tatbikatlarda, İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi'nde Afet Planı kapsamında oluşturulan ve eğitim alan ekipler görev aldı. Başarıyla sonuçlanan çalışmaların ardından, tatbikat ekibi hastane bahçesinde hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.
İLGİLİ HABERLER
İlgili Haberler
|
|