(1984 doğumluyum ve Eskişehir 112 personeliyim.. Devlet memuru olmaktan öte işini severek yapan bir meslek aşığıyım. İnsanların karşılaştıkları medikal sorunlarını dinleyip hayata tutunmalarını sağlamak ve karşılığında sadece bir hayır dua beklemekten başka hiçbir gayretim olmadı. Kah Erzincan’ın bir köyünde gönüllü olarak eğitim/hizmet verdim, kah ambulansıma binip yüzlerce kilometre kat ederek mesleğimizin var oluş sebeplerini hayata tutundurmak için ter döktüm. Yol yoktu sırtıma aldım Hatice ninemi. Gün yoktu aydınlattık dağların eteklerini. 2 yıl kadar bir şeylerin eksikliğinin farkındalılığıyla görevimi yaptım. Ne olduğunu bilemeden.)


Bunları kendimi övmek için değil de UMKE’ye gönül verenlerin dünyaya bakış açılarını anlatabilmek adına söylüyorum.  UMKE’nin varlığından haberdar olmam ve tanışmam ise 2009 senesinde başlar.  İnternet üzerinden araştırmalarım üzerine o sıralar görev yaptığım Erzincan İl Sağlık Müdürlüğüne büyük bir heyecanla gidişim ve başvurum dün gibi aklımdadır.  Bir çok kişi tarafından tanınmadan yorum yapılan UMKE; her zaman idealist bir ruh taşıyan insanların göz bebeği konumunda olmayı başarmış, karşı konulmaz mesleki hazzı ile bizleri gururlandırıp insanlar için daha fazla ne yapabilirim sorusunun cevabı olmuştur..

Yakın zamanda ülkemizde yaşanan Simav ve Van depremleri yüzlerce vatandaşımızı sevdiklerinden ayırırken maalesef ki bu kötü olaylar sonrasında UMKE’nin varlığı ve önemi tartışılamaz bir noktaya taşındı. Medikal kurtarmada profesyonel nitelikteki UMKE personeli, her geçen gün ekipman ve bilgi/beceri ekseninde gelişiminin idamesini sağlarken sürekli olarak bilgi-eğitim ve ekipman açlığını dile getiren neredeyse tek kurum halini aldı. Çünkü buradaki insanlar çalıştıkları kurumlarda gösterdikleri yararlı olma etkinliğini her zaman üst seviyeye çıkarma telaşında olan, elini taşın altına koymaktan çekinmeyen donanımlı insanlardan oluşmaktaydı. Çünkü onlar zaten bu niteliklerinden dolayı bütün ünvanlardan sıyrılıp GÖNÜL’lü ünvanıyla onurlanıyordu.

UMKE; görevleri ve tatbikatları ile mevsimsel sınır tanımayan yapısı, ekip olma ruhunun 24 saate sığdırılamadığı bir oluşumdur.


UMKE; kar üzerine kurulan çadırların çatısına düşen yağmur/kar seslerini zevkle dinleyebilen insanların olduğu bir yapıdır..


UMKE;  insan sevdalılarının yuvası, hümanizmin doğuş noktasıdır..


UMKE; “Biz varsak hayat var” diyen, dedirten hayata karşı bir dik duruştur.


UMKE; İnsani duyguların ölmediği, aksine organize olduğu bir varoluştur..


Nice 10 yıllara UMKE..

Nice 10 yıllara gönüllü ve yürekli insanlar..

 

Saygılarımla..