|
SON DAKİKA
Bursa'da Sağlıkta 2011'de yapılanlar ve 2012 HedefleriBursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, 2023 hedeflerinin en az yüzde 30 büyüme olduğunu belirterek, "2015'te özel hastanelerle birlikte yatak kapasitemizin 8 bin 500 olacağını planladık" dedi.
Dr. Akan, İl Sağlık Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında 2011 yılında sağlık alanında yapılan çalışmaları değerlendirdi ve 2012 hedeflerini açıkladı.
Akan, Bursa'nın nüfusunun 3 milyona yakın olduğunu, ancak sağlık alanında alınan Türkiye'nin sağlık alanında 29 bölgeye ayrıldığına işaret eden Akan, "Bursa'da bu büyük bölgelerden biridir. Çanakkale, Balıkesir, Yalova, Bilecik ve Bursa olmak üzere 5 kentli sağlık Akan, Bursa'da bütün hastaneleri yenilediklerini, yenilenen hastanelerin konsepte Depremin olduğu ilk günlerde 52 kişilik ekip gönderdiklerini hatırlatan Akan, "Şu an halen de orada çalışıyoruz. Sürekli 15 kişilik ekipler gönderiyoruz. Ekibimiz hem ulusal hem de uluslararası çalışmalarda görev almış bir ekip. Azra bebeği kurtaran ekip Bursa bölgesinin ekibiydi" diye konuştu. Bursa'nın büyükşehirler arasında aile hekimliğinden en çok memnuniyet duyulan şehir olduğunu dile getiren Akan, şunları kaydetti: "Samanlı Mahallesi'nde 465 bin 380 metre karelik alan üzerine planlanan sağlık kampüsünde bir Bölge Eğitim ve Araştırma, Onkoloji, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Yüksek Güvenlik Adli Psikiyatri hastaneleri yapılması öngörülüyor. Ayrıca, İnegöl, Mustafakemalpaşa, Karacabey, Orhaneli, Orhangazi, İznik, Keles ilçelerine Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) marifetiyle şehirlere yakışır hastaneler yapılacak. 2023 hedefimiz, en az yüzde 30 büyüme olacaktır. 2015'te özel hastanelerle birlikte yatak kapasitemizin 8 bin 500 olacağını planladık." -"Bursa Tipi 112 İstasyon Projesi" - Akan, Türkiye'de bir ilk olan "Bursa Tipi 112 Acil İstasyon projesi" için ihalelerin Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığını dile getirdi. Beşevler ve Hamitler'de istasyonların inşasına başlandığını ifade eden Akan, yapılan istasyonlar sayesinde hastaların 5 dakika içinde hastaneye yetiştirilmesinin planlandığını belirtti. Akan, yapılan istasyonların ulaşımın rahat olduğu yerlere kurulacağını ve Bursa'nın tarihi dokusuna uygun yapılar olacağını belirterek, "Bu projeyi bakanlığa da sunduk, bakanlığın hoşuna gitti. Bursa Tipi 112 olarak literatüre girdi" diye konuştu. Evde sağlık hizmetleriyle 4 bin 900 hastaya ulaştıklarını kaydeden Akan, "Toplum Ruh Sağlığı Merkezleri'nde hasta takibine başladık. Sağlık Bakanlığı tarafından 4 hastaneye daha bu merkezler kurulacak. Ayrıca, Alkol ve Madde Bağımlılığı Araştırma ve Tedavi Merkezi (AMATEM) 48 yatakla hizmet vermektedir. Diş tarama projesi kapsamında 300 bin öğrenciye ağız diş sağlığı konusunda bilinçlendirme eğitimleri yapıldı. Türkiye'de ilk ve tek olan bir çalışmayla Bursa'daki bütün ilköğretim okullarındaki çocukların diş taramasını yapacağız" diye konuştu.
İLGİLİ HABERLER
|
|